Schouderklachten

Schouderklachten

De schouder is een mooi en complex gewricht. Wanneer mensen schouderklachten hebben is dit dan vaak ook niet toe te schrijven aan één structuur. Door de relatief grote kop en vlakke kleine kom van de schouder zijn de spieren, maar ook het kapsel rond de schouder hele belangrijke elementen.

De wervelkolom, nek en borstregio samen met de ribben en het sleutelbeen, hebben invloed op de schouder. Mensen denken bij schouderklachten niet snel aan het schouderderblad, waar de gewrichtskom zich op bevindt. Het schouderblad kan heel belangrijk zijn voor herstel. Op het schouderblad bevinden zich de belangrijkste spieren die de schouderkop insturen en controleren. In de borst- en nekregio bevinden zich belangrijke spieren die het schouderblad insturen en controleren. Een goed samenspel van deze spieren is een belangrijke basis voor een goede functie van de schouder.

Bij behandeling van schouderklachten is het dus van belang alle aspecten goed te bekijken en uitleg te geven hoe we samen dit probleem gaan aanpakken.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken?

Stay connected with our social network

WhatsApp chat