Fysiotherapie

Introductie

Ik ben Onno Otto, en eind 2014 heb ik mijn eigen praktijk opgericht. Na 10 jaar ervaring in een praktijk in een gezondheidscentrum met meerdere therapeuten sta ik nu helemaal op eigen benen. De samenwerking met andere disciplines, zoals bijvoorbeeld huisartsen, blijft nog steeds belangrijk.

In mijn praktijk heb ik een situatie gecreëerd waarin ik me weer helemaal kan richten op de cliënt en alle andere aspecten rond de fysiotherapeutische zorg.

Na mijn fysiotherapie opleiding heb ik in 2008 mijn professional Master Manuele Therapie afgerond, om mijn basis opleiding uit te breiden met kennis en kunde omtrent wervelkolom klachten en klachten gerelateerd aan de wervelkolom. In de afgelopen jaren heb ik me bijgeschoold rond schouderklachten en hoofdpijn klachten. Daar deze klachten en een hoop andere klachten een myogene component hebben heb ik tevens alle Dry Needling cursussen gedaan bij Frank Timmermans, wat een grote meerwaarde is gebleken voor mijn therapeutisch handelen.

De behandeling

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doe je zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op je situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat je ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in je lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting.
Door gerichte begeleiding leer je voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt je ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van de klachten te voorkomen. Daar ben je natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat.
Het doel is dat je weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Het is belangrijk dat jezelf meewerkt aan het verminderen van de klachten. Door oefeningen te doen. En gewoon goed aan te geven wat je voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen jou en je fysiotherapeut draagt bij aan het herstel.

Bron: KNGF

Wilt u een afspraak maken?

Stay connected with our social network

WhatsApp chat